Pollepel trouwt met Halve Gare!

Deze kop wordt waarschijnlijk alleen in Tilburg begrepen. Daar kennen ze De Pollepel – de bruid – maar al te goed: een sociale eetvoorziening die in 1981 werd opgezet door Pater Poels om dagelijks een gezonde warme maaltijd binnen het bereik te brengen van hen die dat nodig hebben. Resto De Halve Gare – de andere bruid – is heel wat jonger, ze werd een jaar of vijf geleden gestart als wekelijks onderdeel van de dagbestedingactiviteiten van Raakveld. Beide hebben nu de eer en het genoegen de wederzijdse ouders op de hoogte te brengen van hun voorgenomen huwelijk. Het echtpaar trekt in bij Raakveld aan de Koestraat, De Pollepel dient immers haar pand aan het Wilhelminapark per 1 april te verlaten.


 

Het huwelijk zal maandag 4 april om 17.30 u. worden ingezegend door Broodpater Poels

Heeft u hiervoor geen uitnodiging gekregen dan dient u (uitsluitend voor maandag 4 april) te reserveren vóór 10 uur via 013 53 53 898 of info@raakveld.nl.


 

De verkering die aan dit nieuwe samenlevingsverband vooraf ging was kort, maar beide partijen kennen elkaar al erg lang. Zjef Naaijkens, de bestuurder van Raakveld, speelde met zijn Fanfare van de Eeuwigdurende Bijstand al bij de opening van De Pollepel 35 jaar geleden, en trad er op als conferencier bij de viering van het 25-jarig bestaan. En ging er geregeld aan tafel met zijn vriend Ad Mensen die er vanaf het begin dagelijks(!) heeft gegeten. Andersom hadden een paar leden van de familie Pollepel al eens meegedraaid bij het afgelopen gratis kerstdiner van Raakveld en bij de Buurtkamer die er tot 1 april elke donderdag plaatsvindt.

Sommige mensen hebben het al over een moetje, zo kort was de verloving! Mocht dat het geval zijn dan zal er een bijzonder kind gebaard gaan worden, gezien de voorgeschiedenis: Raakveld werd onlangs nog afgewezen na haar huwelijksaanzoek aan de gemeente voor een sociale eetvoorziening; De Pollepel was de partij die achterbleef zonder alimentatie na de scheiding in een lang en vruchtbaar huwelijk, door de intrekking van de subsidie door de gemeente Tilburg. Een delegatie van klanten, vrijwilligers en personeel bracht vorige week de liefdesbrief van De Pollepel over naar Raakveld. Door de spontane en turbulente vrijage die door deze omstandigheden ontstond is het huis, en dan vooral de keuken, nog niet wat het moet zijn. Er zal de eerste tijd geïmproviseerd moeten worden in de beperkte ruimte en faciliteiten die de keuken biedt. De hoofdgerechten zullen tot de keuken klaar is worden ingevlogen door cateraar Jürgen van Poppel. Er wordt dan ook nog gezocht naar mensen die een cadeau willen geven, de huwelijkslijst is te downloaden op de facebookpagina van Raakveld of op de website www.raakveld.nl. Maar in ieder geval is de huiskamer al goed op orde. De bruiloftsgasten kunnen ontvangen gaan worden!