Vrijwilligers

Mensen die als vrijwilliger bij Raakveld actief zijn leveren het zout in de pap en de kers op de taart. Ze hebben bepaalde vaardigheden of kennis die de beroepskrachten helpen om de activiteiten voor de cliënten zo goed mogelijk te faciliteren. Ze doen klussen waar je anders in de dagelijkse drukte net niet aan toekomt, weten hoe je bepaalde dingen kunt regelen of gaan als extra begeleiding mee bij excursies of klussen op locatie. Ook helpen ze cliënten met de computer of andere bezigheden waar ze veel verstand van hebben, zoals bijvoorbeeld de tuin of elektronica.

Niet vrijblijvend

Met kandidaten voor dit boeiende werk houden we eerst een gesprek om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want het mes moet aan twee kanten snijden, beide partijen moeten er iets aan hebben. Als je bij Raakveld vrijwilliger wordt maken we een contract waarin de afspraken worden vastgelegd.

Wat levert het op?

Als vrijwilliger ben je lid van de familie Raakveld. Je maakt boeiende en soms ontroerende momenten mee, sluit mooie vriendschappen en beleeft leuke dingen. Je kunt aanschuiven aan de lunchtafel en deelnemen aan gezamenlijke activiteiten. Je kunt ook cursussen volgen die worden gegeven door Contour om deskundigheid te bevorderen. Je bent verzekerd voor schade door ongevallen.