Computers & Internet

Video & Foto

raakveld-computerMet computers kun je bijna alles. Bij Raakveld gebruiken we ze voor video en foto, in de muziekstudio, bij de radio, voor internet en voor de keuken (recepten!). Als je nog niet weet hoe dat moet dan kun je er bij ons dus wel wat van leren!

Internet

Op internet kun je heel veel leuke dingen vinden. Je kunt ook websites bouwen, met programma’s leren werken, Facebooken enz. Je kunt muziek en video’s kijken of downloaden, facebooken en chatten, informatie zoeken of forums bezoeken. Mocht je de weg niet goed weten te vinden dan is er altijd wel iemand te vinden die je hierbij kan ondersteunen.

Website bouwen

Misschien wil je wel een eigen website bouwen of een blog maken, het kan allemaal. Ideaal als je zelf nog geen computer hebt of een internetaansluiting, of nog niet weet hoe dat allemaal werkt.

Beeldbewerking

Vind je het leuk om je foto’s te bewerken? De beeldkwaliteit verbeteren, er grapjes mee uithalen of er een album of diaserie van maken? Het kan op onze beeldafdeling. Je oude videobanden overzetten op DVD kan ook.

Monteren

Of ga je liever filmpjes monteren? Er staan computers met de goeie software en randapparatuur, onze muziekstudio kan een leuk muziekje erbij leveren en je kunt een voice-over inspreken om je verhaal bij de beelden in te spreken.

En van foto tot radio

Je kunt op onze computerafdeling foto’s en dia’s scannen, geluid- en beeldopnamen overzetten op DVD, zelf filmpjes maken of foto’s bewerken voor onze website of Facebookpagina. Als technicus de radiostudio bedienen is hier ook dagelijks werk, dat je na een korte opleiding al kunt doen.