Creatief & Techniek

Houtbewerking, werken met textiel, schilderen

Er zijn teken- en schildermaterialen, gereedschappen, een knoopgetouw, brei- en naaimachines, mozaïekstenen, enz. Je mag helemaal je eigen keus maken maar je kunt je ook aansluiten bij de groep die werkt aan opdrachten.

Onze begeleiders kunnen je daarbij helpen, zij beheersen diverse creatieve technieken.

samen-een-decorstuk-makenVaak zijn het opdrachten van anderen die we maken, bijvoorbeeld een volière. Maar we maken en bewerken ook dingen voor ons eigen interieur, zoals lampen, vazen, servies en meubilair. Of mozaïektegels voor de tuin.

Kleding maken

We hebben ook een atelier waar we onze eigen bedrijfskleding maken en theaterkostuums. Daar kun je ook werken met brei- of naaimachine, of (leren) Turks knopen.

Decors schilderen

En dan kun je nog met een Dremel schelpen bewerken of decors schilderen met airbrush. Glas-in-lood of Tiffany’s maken kan ook. En als jij iets handigs kunt wat hier nog niet bij staat ben je zeker welkom!

Techniek

Soldeerbout, voltmeter en gereedschapskist staan hier altijd onder handbereik.

werken-met-video-en-filmElektrische apparaten repareren

We proberen hier elektrische apparaten te repareren zodat ze een tweede leven kunnen krijgen, zoals in het Repair-Café. En lukt dat niet dan halen we ze uit elkaar en sorteren de materialen om te recyclen.

Licht- en geluidtechniek

Er is ook een andere afdeling: transport en het opbouwen en aansluiten van geluid- en lichtapparatuur bij optredens en evenementen, bedienen van de apparatuur enz.